De Mini Camping Leeuwerikenveld ontstond 2004 doordat trekkers op de fiets naar Barcelona een overnachtingsplaats vonden in de tuin van B&B Leeuwerikenveld.
 
Zij melden dit via internet bij Paul Benjaminse de Nederlandse cartograaf en auteur van Onbegrenst fietsen die routes beschreef naar: Parijs , Barcelona ,Rome, Milaan,  Basel en andere Europese locaties.
 
Hij  vermelde onze woonplaats in zijn uitgave 2005 voor het eerst als kampeerplaats, dat was de start van de éérste echte trekkerskampeerplaats in Vlaanderen.
 
Sinds 2012 als Mini Camping opgenomen in de lijst van geregistreerde en vergunde campings in Vlaanderen.
 
Wat begon als kampeerplaats voor trekkers  2005: 

Of je op weg was , te voet, te paard per fiets, moto, met caravan of motorhome, in het Hageland omgeving Tienen/Zoutleeuw was een overnachtingsplaats vinden voor trekkers echt zoeken.

Daarom bood de B&B Leeuwerikenveld in Nicole‘s tuin een prachtig trekkersveld aan om mensen na een vermoeiende dag stappen of toeren van een rustige nacht te laten genieten.

Aanduiding van de kampeerplaats vond je op de fietsroute Zoutleeuw/Tienen en in het Centrum van Neerlinter. Aanduiding was sindsdien ook aanwezig in Paul Benjamin’s fietsrouteboek.

Kwam je vermoeid toe, geen nood, na een heerlijke douche kan je vrijblijvend nog genieten van een daggerecht uit de familie keuken.

Ook in de ochtend kan je vrijblijvend opteren om gebruik te maken van de ontbijtformule.

Voor trekkers die even wat kleding willen wassen was er tevens een wasservice op aanvraag!

 
Door de jaren heen bleef het klantenbestand groeien 

en drongen er zich jaarlijks aanpassingen op om de nodige plaats en service's te blijven waarborgen.

 
Nicole en Jos luisterden voortdurend naar de gasten hun noden en gingen jaarlijks aan de slag met de verandering en verbetering van de locatie.
 

Dit is vandaag nog altijd de stelregel en in 2017 zal de mini Camping weer iets anders zijn dan 2016 !!!

De totale elektrische installatie word momenteel vernieuwd verzwaard en beveiligd  , het internet krijgt versterking met een aparte lijn over heel de camping  . En de sanitaire voorzieningen worden aangepast aan de capaciteit van het terrein

//